Lansarea Ediției a II-a a Proiectului „FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA!” (FAST)

Baroul Constanța, în colaborare cu UNBR și Fundația Europrof a Baroului desfășoară și în această toamnă Proiectul de educație juridică non-formală „Fii avocat în școala ta!”, în unitățile de învățământ din județul Constanța.

Înscrierile colegilor avocați voluntari în acest program se pot face prin e-mail, la adresa biblioteca@baroulconstanta.ro, în perioada 12.09.2022 – 22.09.2022.

Se pot înscrie avocații care îndeplinesc următoarele condiții minimale:
* Să fie avocat definitiv;
* Să se bucure de o bună reputație socio-profesională;
* Să nu aibă aplicate sancțiuni disciplinare în ultimii 5 ani;
* Să nu înregistreze restanțe la plata taxelor și contribuțiilor profesionale.

Selecția echipei de proiect se va realiza de către Consiliul Baroului Constanța, până la data de 26.09.2022.

Proiectul se bazează pe participarea voluntară și neremunerată a avocaților selectați și constă în susținerea de către avocați a unor teme de interes pentru elevi sub formă de module de câte o oră desfășurate în cadrul orei de dirigenție, de regulă în prezența profesorului diriginte.

Precizăm faptul că programul va fi variabil și va fi agreat cu avocații voluntari, în funcție de orarul școlar, raportat la clasele / unitățile școlare partenere – program de dimineață sau de după-amiază, iar tematicile vor fi abordate unitar, având la bază materialele puse la dispoziție de Departamentul de Educație Juridică al UNBR.

Înainte de începerea efectivă a modulelor, Coordonatorul de proiect desemnat de Decan (Av. Teodora Calipetre) va organiza o ședință de informare cu avocații selectați în echipa de proiect, cu privire la reperele de implementare unitară a Proiectului.

Vă așteptăm în echipa noastră!

FAST Constanța

Share: